Superhall

Churchill on küllaltki uus ja kaasaegne kolledž aga mõned huvitavad traditsioonid ja rituaalid siin siiski on. Üks neist kannab nime Superhall.

Tegemist on sisuliselt piduliku õhtusöögiga ja see toimub igal reedel. Päris niisama aga kohale ilmuda ei saa vaid paar päeva varem tuleb ennast netis registreerida. Kõik on pidulikes riietes ja ülikondades. Sobival hetkel sisenevad kõik saali ja jäävad oma koha juurde seisma. Kui kõlab gong, võivad kõik istuda ja kelnerid hakkavad sööke ette kandma. Serveeritakse kolmekäiguline õhtusöök, mis on märgatavalt peenem ja mõnevõrra maitsvam kui tavaline toitlustus. Alles eile võeti vastu ka reegel, mis lubab igaühel kaasa võtta  piiratud koguses veini, õlut või siidrit – loomulikult paljud seda võimalust ka innukalt kasutasid. Söömaaja lõppu tähistab taaskord gong ja enne seda on rangelt keelatud lauast tõusta. Kui gong kõlab, tõusevad kolledži tähtsamad isikud oma lauast ja lahkuvad. Seejärel lülituvad tudengid automaatselt välja oma peenelt režiimilt ning hakkavad hüüdma tooste, laulma jms.

See oli üks mõnus killuke Cambridge’i rikkast kultuurist, sai vestelda huvitavate inimestega ning kõhu päris korralikult täis süüa 🙂

This entry was posted in Personal. Bookmark the permalink.

2 Responses to Superhall

  1. merlyn says:

    kui vein ja õlu välja arvata (vist?), siis esimese hooga lõi ette pilt Harry Potterist, kus kõik istuvad suures saalis pikkade laudade taga, kirjud torukübarad peas ja taotakse gonge….

  2. marek says:

    meil on uuemat tüüpi kolledž, seepärast eriti potterilik see tseremoonia ei ole. ruum on suht kaasaegne ja seljas on ülikonnad. aga siin on sellised kolledžid täitsa olemas, kes teevad sama asja lossisaalides ja ürpe kandes 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.