Töölaat

Eile oli arvutilaboris töölaat – kõik firmad, kes sealt tööjõudu otsivad, olid väikeste lauakestega kohal. Mõned tuntumad nimed on näiteks IBM, Google, Bloomberg, Broadcom, Symbian, VMWare jne. Kokku 51 tükki.

Kaks tundi jalutasin nende vahet aga rääkida jõudsin vist umbes pooltega. Nõudmised ja pakkumised olid suhteliselt samasugused igalpool – otsitakse suhteliselt ükskõik millise taustaga inimesi ning eelkõige tarkvara-arvendajateks (programmeerijateks). Aga vajadusel lubati ka igasugu teisi töökohti pakkuda või tekitada, peaasi et helged pead just nende juurde läheks.

Nii et vähemalt esialgu ei paista majanduslangus IT sektorit just väga valusasti mõjutavat. Mõned firmad kuulutasid isegi laialt, et tänu finantskrahhile tellivad pangad massiliselt teatud tüüpi tarkvara ja nemad saavad rekordkasumeid. Rääkisin ka ühe USA investeerimispanga esindajaga ja ta oli hirmus üllatunud näoga, et keegi neist praegu üldse huvitatud on. Samas kinnitas ta kohe, et IT osakond on neil endiselt väga hea tervise juures.

Õhtul käisin Autonomy presentatsioonil – tegemist on firmaga, mis arendab teksti, video ja heli mõistmise võimet arvutitel ning sobib minu erialaga väga hästi kokku. Presentatsioon toimus peenes hotellis ja muuhulgas serveeriti meile kolmekäiguline õhtusöök. Yum-yum :).

Rubriigid: Personal. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 kommentaari postitusele Töölaat

Lisa kommentaar